Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Torta eperkrémmel és gyümölccsel

2011.06.27

Torta tejszínes eperkrémmel, marcipánnal és gyümölccsel

 

torta7.jpg

7 tojás fehérjét 7 evőkanál kristálycukorral kemény habbá vertem, majd egyenként hozzáadtam a tojások sárgáját és azzal is még tovább vertem, végül hozzáadtam 7 evőkanál lisztet és egy fél tasak sütőport. Óvatosan kevertem bele, hogy a hab ne törjön össze.  A piskóta két harmadát egy sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába öntöttem a maradék egyharmadát pedig egy kisebb kerek lábasba amit sütőpapírral szintén kibéleltem, ez lesz kisebb lap a tetejére. A két lapot egyszerre sütöttem forró sütőbe tettem de utána kicsit alacsonyabb hőfokra vettem a sütőt. Amikor már nem ragad a beleszúrt villára kész a piskóta.

A krémhez fél kiló epret bot mixerrel pürésítettem, hozzáadtam még 1 dl vizet és két tasak tejszín ízű főzőpudingot és így főztem meg mintha pudingot főznék, majd kihűtöttem. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral elkevertem ,majd összedolgoztam a kihült eperkrémmel. Ez a krém elég a két lap töltésére és a tetejére is a marcipán alá. 

Először a nagyobb lapot kettévágtam majd az oldalát és a tetejét is megkentem a krémmel.

torta1.jpg

Ugyanígy kentem meg a kisebb lapot is. Fél kiló marcipánt használtam hozzá kb. Az alsólaphoz 25 dkg marcipánt porcukorral megszórt asztallapon kerek formára nyújtottam és beborítottam vele a krémes piskótát, majd a közepére pici krémet tettem, hogy a felső kisebb lap ráragadjon. Ezután 15 dkg marcipánt nyújtottam ki kerek lappá és ezzel bevontam a kisebb lapot. Természetesen mindkét esetben a leeső széleket késsel levágtam. A kisebb lapot a nagy lap közepére tettem.

torta2.jpg

A leeső marcipánokból és maradék 5 dkg marcipánból hosszú csíkokat sodortam és a lapok köré tettem. 1 csomag színtelen tortazselét a tasakon leírtak szerint elkészíttem és belemártottam a gyümölcsöket, így szép fényesek lettek és nem barnultak meg. A díszítéshez epret, málnát ribizlit, narancsot, citromot használtam valamint a torta tetején félbevágott nektarin van, illetve a zöld díszek az eper levelei, illetve zöld alma héjja.               

torta4.jpg

                                                                                                                                       

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.