Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Karácsonyi csillagok

2013.01.19

Karácsonyi marcipános csillagok

cs1.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt,7,5 dkg cukor,1 csipet só,2 cs vaníliás cukor,14 dkg vaj,1 tojássárgája, 1/2 citrom reszelt héjja,piros ételfesték

Töltelékhez:

10 dkg földimogyoró, vagy mandula,10 dkg aszalt sárgabarack,15 dkg nyers marcipánmassza,1/2 citrom lereszelt héja,3 ek narancslé

Díszítéshez:

3 ek olaj,fél tortabevonó,porcukor

Elkészítés

  • A tészta valamennyi hozzávalóját összegyúrjuk és folpackban kb. 1 órát a hűtőszekrényben hűtjük.
  • Közben a töltelékhez a mogyorót (mandulát) és a sárgabarackot felaprítjuk. A marcipánmasszát szétdaraboljuk. Ezt az egészet a lereszelt citromhéjjal és a citrom 2 evőkanálnyi kicsavart levével, valamint a likőrrel vagy a narancslével jól összegyúrjuk, majd a tésztát ketté osztjuk és az egyik felét átgyúrjuk néhánycsepp ételfestékkel, ettől lesz a tészta rózsaszínű.
  • A tésztát liszttel beszórt munkalapon kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk és csillagokat szúrunk ki belőle. Kis teáskanálnyi halmocskákat a töltelékből a csillagokra helyezünk.
  • Sütőpapírral kibélelt sütőlapra helyezzük kb 10 percig sütjük.
  • Miután a sütemények kihűltek, porcukorral megszórjuk
  • A csokoládébevonót szétdaraboljuk és az olajjal mikróban alacsony hőfokon felolvasztjuk majd kanállal a csokoládéból vékony vonalakat csurgatunk a sütemény tetejére
  • Kb. 60 db lesz belőle.

     

cs2.jpg

(A sütemény eredeti receptje Esztella22-től származik, én kicsit módosítottam rajta)

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.