Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szárazbab főzelék

2010.08.29

Szárazbab főzelék

Kép 

Hozzávalók:

  • fél kiló tarkabab
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1-2 ővőkanál ecet
  • 2 evőkanál zsír
  • 3- evőkanál liszt
  • 1 babérlevél
  • 1kanál ételízesítő

 

 

A babot előző este megmossuk és beáztassuk, annyi vizet öntünk rá, hogy a babot  teljesen ellepje, illetve legalább két újjnyival feljebb legyen a víz a babtól.

Másnap ebben a vízben tesszük fel főni, beletesszük a babérlevelet, sózzuk, pici ételízesítőt teszünk bele és puhára főzzük. közben a lefőtt vizet pótoljuk rajta, de mindig meleg vízet adjunk hozzá. Amikor a bab már puhára főtt, hozzáadjuk az ecetet, ízlés szerint 1-2 kanállal.

Közben a zsírral a lisztből rántást készítünk, felengedjük 1 dl hideg vízzel, csomómentesre elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, ezzel is jól összekeverjük és a főzelékre öntjük, és összefőzzük. Ha szükséges még ízesítjük, sózzuk vagy ha savanyúbban zeretjük, akkor még adhatunk hozzá ecetet. Pörkölttel, sült vagy főtt virslivel, kolbásszal fogyasztjuk.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.