Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krumpli főzelék

2010.10.23

Krumpli főzelék

Kép 

1 kg krumplit meghámozunk és tetszőlegesen felvágjuk. Annyi vizet öntünk rá, ami éppen ellepi és feltesszük főni. Beleteszünk egy bő evőkanál vegetát, pici sót (vigyázzunk a sóval ,mert ugye a vegeta sót is tartalmaz, inkább később tegyünk még bele, ha sótlan lenne), és 1 babérlevelet, majd puhára főzzük. Közben 1 evőkanál zsíron egy púpos evőkanál liszttel rántást készítünk, és felengedjük pici vízzel, csomó mentesre keverjük majd hozzáadunk kb 3 dl tejfölt és ezzel alaposan kikavarjuk. Ha megfőtt a krumpéi hozzáadjuk a rántással elkevert tejfölt és pár perc alatt összefőzzük. Vigyázzunk, hogy ne főzzük soká mert a krumpli szétfőhet. Megkóstoljuk és ha szükséges még sózzuk. Pörkölttel, fasírttal vagy egyszerűen csak magába is fínom főzelék. (Pörköltem receptje a húsételeknél megtalálható)

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.