Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldborsó főzelék

2009.12.28

  

Zöldborsó főzelék, ahogy én csinálom.....

borso1.jpg

 

1. Új borsó esetén csak mindig világos színű, üde friss borsót vásárolok.
2. Ha már nincs borsó szezon, akkor dobozos Bonduelle borsóval csinálom.

Íme a főzelék:

2 nagy doboz borsóhoz, 2 evőkanál zsíron 2-3 evőkanál liszttel világos rántást készítek, melyet a felbontott borsó levével felengedek. Ezután beleteszem a borsót, hozzáöntöm a levét is, majd adok hozzá kb. 1 dl tejet, és 1 kisdoboz főző tejszínt, valamint pici sót, teás kanál cukrot, pici őrölt borsot és felfőzöm állandó kevergetés mellett.

Ha szükséges utánna ízesítem, adok hozzá sót vagy cukrot. Apróra vágott petrezselyemmel meg lehet szórni tálaláskor, mi nem szoktunk rátenni.
Pörkölttel isteni fínom, a tejszíntől fínom krémes állaga lesz
 
 
 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.