Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldborsós-vörösboros zúzapörkölt, tésztával

2010.07.14
Zöldborsós-vörösboros zúzapörkölt, tésztával
Kép Hozzávalók:
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 1/2 kg csirkezúza
  • 5 kanál zsír
  • őrölt paprika
  • 1 dl vörösbor
  • 10 dkg zöldborsó(kisdobozos konzerv)
  • só, pici bors
  • 1 maggi pörköltkocka

A hagymát, paprikát és a paradicsomot apró kockára vágjuk.

A zsíron előszőr megpároljuk a hagymát és a paprikát majd hozzáadjuk a paradicsomot és ezt is pároljuk pár percig. Megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, pici borsot adunk hozzá, majd a megtisztított zúzát is. Annyi vizet öntünk rá amennyi ellepi és fedő alatt főzzük félpuhára.

Ekkor ráöntjük a vörösbort és addig főzzük míg a zúza megpuhul, ekkor rátesszük a borsó konzervet levével eggyütt és hozzáadjuk a pörkölt kockát is majd zsírjára sütjük. A gyermelyi tésztát kifőzzük hozzá és kész a finom ebéd.

Íme egy pár hozzávaló, ezek a kedvenceim.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.