Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töltött káposzta hot pan-ben

2010.01.01

Töltött káposzta (hot pan-ben)

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej lapos, laza káposztaKép
  • 50 dkg apró hordós káposzta
  • 10 dkg gersli
  • 70 kg sertés dagadó darálva
  • 2 szelet nyers fültölt tarja, vagy oldalas 
  • 2 -3 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • só, bors, paprika, majoranna
  • 2-3 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál liszt 

 

 

Elkészítése:

1. Egy nagyobb fazékba vizet forralok, és ha már forr beleteszem a káposztát egészben, amelyről a külső leveleket leveszem, azt kidobom nem használom fel, jól megforgatom benne, és szétszedem leveleire, A vastagabb részét a levélnek levágom. Így megpuhulnak a levelek és könnyebb lesz bele tölteni a tölteléket.

2. A darált húst, a összevágott foghagymát, 1 vöröshagymát, a megmosott gerslit, és ízlés szerint sót, borsot, majorannát, piros paparikát összekeverem, és ezzel a töltelékkel megtöltöm a káposzta leveleket.

3. A hot pan-t bekapcsolom és 1 kanál zsíron megpárolom benne az egyik apróra vágott hagymát, majd megszórom piros paprikával, ráteszem a savanyú káposzta felét, rárakom a megtöltött káposztákat és tetejére rakom a maradék apró savanyú káposztát, mellé pedig a tarja szeleteket.

4. Felöntöm annyi vízzel ami ellepi, majd ráteszem a hot pan tetejét. A víz mennyiségét folyamatosan ellenőrizni és pótolni kell, mert párolog el belőle főzés közben.

5. Közben 1 kanál zsírral és 1 kanál liszttel rántást készítek, megszórom pici paprikával felengedem vízzel és ha már puha a káposzta rőöntöm , és ezzel is még kb 5 percig főzöm.

Főzési idő: 1,5-2 óra.

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.