Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Töltött csirkecombok

2012.05.12

Töltött csirkecombok

4-6 kisebb csirkecombot alaposan megtisztítunk, majd a bőrt mindegyiken fellazítjuk, hogy a tölteléket lazán a bőr alá tudjuk tenni.

A töltelékhez apróra vágunk 4-6 szál megmosott zöld hagymaszárat ( ha ez nincs akkor 1 közepes fej hagymát apróra vágunk) amit 2 evőkanál olajon 1 percig párolunk, majd hozzáadunk 1 csokor megmosott apróra vágott petrezselyemzöldet és együtt újabb 1 percig pároljuk kevergetve közben.

2-3 szikkadt zsömlét tejbe beáztatunk. majd ha már jól megpuhult kinyomkodjuk belőle a tejet, hozzáadunk 2 tojást, sózzuk, borsozzuk, jól átkavarjuk, majd hozzáadjuk a párolt zöldeket és azzal is jól elkavarjuk. Adhatunk hozzá apróra vágott csirkemájat, borsót, vagy felaprított főtt tojást, esetleg gombát is.

A tölteléket a bőr alá rakjuk kiskanállal, majd kivajazott tepsibe rakjuk, és a combok tetejét csirke fűszersóval megszórjuk.

 

csirke1.jpg

Ha marad meg a töltelékből a tepsi közepére halmozzuk és a combokkal együtt megsütjük.

 

csirke2.jpg

1 dl vizet öntünk alá és a vízbe is teszük pici sót, majd alufóliával letakarva sütőbe tesszük. ha már megpuhultak a combok levesszük róla a fóliát és még 5-7 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy szépen megpiruljanak.

 

csirke4.jpg

Krumpli pürével, petrezselymes krumplival, rizzsel egyaránt fínom.

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.