Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tócsni, lapcsánka, vagy mackó

2010.06.28

Tócsni, lapcsánka, vagy mackó

 

Kép

Hozzávalók egy jó nagy adaghoz ( persze lehet az adagot felezni):

  • 1 kg krumpli
  • 1 evőkanál só
  • 6 evőkanál tejföl
  • 16 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál bors
  • 2 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma vagy 1 kávéskanál fokhagyma granulátum 
  • a sütéshez olaj

A krumplit lereszeljük, és összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Ha kell még teszünk bele sót. vagy borsot. A krumplitól függően tehetünk még hozzá lisztet ha túl hígnak találjuk, vagy tejfölt ha túl sűrű. Egy lábasban megforrósítjuk az olajat, és kanálal halmokat rakunk bele és egy kicsit ellapítjuk a tetejét, Ropogósra sütjük.

Papírszalvétával bélelt tálba szedjük, hogy az oalj lecsöpögjön róla.

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.