Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sült karfiol rántott csirkecombbal

2011.07.26

 

Sült karfiol rántott csirkecombbal

 karfiol1.jpg

Egy szép nagy karfiolt megmosunk és rózsáira szedjük, majd ha van pároló edényünk akkor abba megpároljuk, vagy sós vízben fél puhára főzzzük.

Ha megfőtt leszürjük és langyosra hűtjük. 1 nagy doboz tejfölt tálba öntünk, hozzáadunk 4 tojást és alaposan összekeverjük, szórunk bele kevés delikátot és beleforgatjuk a a karfiolt. Tehetünk hozzá apróra vágott petrezselymet is de ennélkül is fínom. Kivajazott tepsibe rakjuk a karfiolt, majd a tálban visszamaradt tejfölös tojással leöntjük és megszórjuk a tetejét zsemlemorzsával. 

Sütőbe tesszük és addig sütjük amíg a teteje szép rózsaszínűvé válik.

karfiol3.jpg

A csirkecombokat megmossuk, tisztítjuk, besózzuk és állni hagyjuk 1-2 órát, majd lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük..  

 

karfiol4.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.