Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sertés pörkölt

2009.12.29

Sertés pörkölt

 Kép

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertés lapocka
  • 1-2 evőkanál zsír
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 édes paprika ( télen fagyasztott paprikát használok)
  • 1-2 paradicsom (télen fagyasztott paradicsom)
  • só, piros paprika
  • 1 maggi pörkölt kocka
 
A húst alaposan megmosom, majd apró vágom. A kockára vágot hagymát és paprikát a zsírom üvegesre párolom, majd hozzáadom a felvágott paradicsomot is és tovvább főzöm amíg a paradicsom szét nem fő.
Sózom, megszórom pirospaprikával, és ráteszem a felkockázott húst.
Állandó kavargatás mellett addig pirítom míg a hús minden oldala át nem sült, ekkor annyi vizet öntök rá ami ellepi és lassú tűzön főzöm, ha szükséges a vizet pótolom.
 
Amikor a hús már puha, és a felesleges víz elfőtt róla ( egy kis víz maradjon rajta, hogy a kocka ebben tudjon feloldódni, ez majd a kockától szépen besűrűsödik szaftá) hozzáadom a maggi pörkölt kockát majd addig főzöm állandó kevergetés mellett, míg a kocka fel nem oldódott, és nem lesz jó sűrű a pörkölt szaft.

 

 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

1047.Bp.Ambrus Z.u.11

(Pist Papa, 2010.05.30 19:15)

A világ legfinomabb pörköltje, soha életemben nem ettem sehol jobbat!!Senki sem tudja felülmúlni, ez tutkó!!