Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sajtos, réteges csirkemell

2011.01.08

Sajtos, réteges csirkemell

Kép

 

 

Hozzávalók:

  • bacon szalonna
  • 1 csirkemell
  • 15-20 dkg vékonyra szeletel sonka
  • 25 dkg trapista sajt
  •  só
  • 2 tojás
  • liszt

     

     

     

    1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk és kikloffoljuk, sózzuk.

    2. Egy püspökkenyér formát kibélelünk bacon szalonnával, úgy, hogy oldalt kicsit kilógjon a szalonnacsík, hogy a végén majd rá tudjuk hajtani a húsra.

    3. A hús szeleteket lisztbe, tojásba, majd reszet sajtba forgatjuk és egy sort teszünk belőle a szalonnára.

    4. Ezután letakarjuk a sonkaszelettel, majd addig rétegezzük míg a hozzávalók elfogynak.

    5. Ráhajtjuk a bacon szalonnát és a tetejét is letakarjuk baconnal.

    6. Sütőbe tesszük, főliával letakarva és addig sütjük amíg a hús puha nem lesz. Ez nem túl sok idő mert a csirka hamar megsül, villát szúrunk bele és így ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ekkor leveszük róla a fóliát és kissé megpirítjuk.

    Kép

     Majonézes salátákhoz hidegen is kiváló és ha kihült szépen szeletelhető.

     

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.