Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Resztelt (pirított) máj

2010.08.08

Resztelt (pirított) máj

Kép 

Hozzávalók:

  • 35 dkg sertés máj
  • 15 dkg zsír
  • 2-3 fej hagyma
  • 1 paprika
  • 1-2 paradicsom
  • bors,
  • majoranna
  • piros paprika

 

A májat egy fél órára beteszem a fagyasztóba, így könnyebb szeletelni.

Addig előkészítem az alapot hozzá, a hagymát és a paprikát vékony csíkokra vágom és a zsíron üvegesre párolom, maj hozzáadaom a paradicsot is. A paradicsom héjját mindig lehúzom, ehhez pár percre forró vízba teszem a paradicsot de előtte a tetején picit keresztbe bevágom, így könnyen le tudom húzni a héjját.

Amikor a paradicsom már szét főtt ráteszem a piros paprikát, a borsot, és a majorannát, jól összekeverem és leveszem a tűzről.  A májat vékony csíkokra szelem és ráteszem az alapra, majd állandóan kevergetve megpirítom a májat.

Nem kell túl sokáig sütni, mert megkeményedik a máj, kb 10-15 perc elég neki. Kiveszek belőle egy csíkot és ketté vágom, ha már szépen átsült a közepe is és nem véres akkor készen van.

Csak közvetlen fogyasztás előtt szabad sózni, mert kölönben a sótól is megkeményedik a máj, tányérra szedni, és cak annyit sózni amit elfogyasztunk.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.