Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rakott krumpli

2011.06.27

Rakott krumpli, ahogy én csinálom....

 

rk.jpg

Hozzávalók: 1,5 kg krumpli, 5-6 tojás+1, 1 nagy doboz tejföl, 10 dkg vaj, só, pici vegeta, házi kolbász.

A krumplit a rakott krumplihoz soha nem főzöm meg, meghámozom és karikára vágom, a tojást keményre főzöm, a kolbászt karikára vágom. A tejfölt egy tálkába öntöm és elkavarok benne egy nyers tojást. A tepsit kivajazom a vaj felével, majd rétegezve belerakom a tepsibe a krumplit, megsózom, pici delikátot szórok rá, kolbászt és tojást teszek rá és így réttegezem míg a hozzávalók tartanak. A tetejére krumpli kerül, majd rákanalazom a maradék vajat (margarint) ráöntöm a tejfölt, alufóliával letakarom és így sütöm addig míg a krumpli meg nem puhult, ekkor a fóliát leveszem róla és a tetejét megpirítom.

Érdemes kipróbálni, nálunk a családban mindenki így csinálja, illetve az ismerősök is kipróbálták már és azóta így készítik.

 

rk1.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.