Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Párolt lilakáposzta

2010.11.12

Párolt lilakáposzta

Hozzávalók:

1 kg lilakáposzta, 1 közepes fej hagyma, 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál cukor, 1 kiskanál só, 1 mokkáskanálnyi őrölt kömény, , pici bors, 1 evőkanál 10%-os ecet.

A káposztát vékonyra vágjuk és a hagymát is apró kockára vágjuk. Az olajat egy lábasba tesszük és a cukrot 2-3 perc alattvilágosbarnára pirítjuk, majd beletesszük a hagymát, kissé megpároljuk benne. Beleteszük a káposztát is, sózzuk, megszórjuk a köménymaggal és a borssal majd fedő alatt kb25 percig pároljuk, közben megkavarjuk, végül amikor már a káposzta puha rátesszük az ecetet és pár percig még azzal is pároljuk. Ha szükséges utánna ízesítjük.

Liba és kacsa combbal de bármilyen más hússal is finom. Most kacsacombbal készítettem, melynek leírása a húsételeknél.

 

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.