Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pacalpörkölt

2013.07.12

 Pacalpörkölt

 

 

1 kg fagyasztott pacalt szobahőmérsékleten kiolvasztok, majd egy fazékba teszem és annyi vizet öntök rá, amennyi bőven ellepi. 3 nagy fej hagymát megpucolok és karikára vágva a pacalhoz adom, majd felteszem főni és kb a forrástól számítva 30-35 percig főzöm. Ezt azért tartom fontosnak, mert a hagyma a főzés során elveszi a pacal jellegzetes szagát, és a további készítésnél már nem érezni azt.

A félórás főzés után leöntöm róla a vizet, kiszedem belőle a hagymát, majd hideg vízzel jól átmosom.  

 

Egy nagyobb lábasba 3 kanál zsírt olvasztok, belevágok 3 nagy fej hagymát, 1 zöldpaprikát és üvegesre párolom, majd belevágok 2 paradicsomot és azt is szétfőzöm, sózom, pirospaprikát szórok rá, beleteszem a pacalt, jól átforgatom, őrölt borsot szórok rá, és fél kanál majorannát, és 1  Maggi pörkölt kockát. Annyi vizet öntök rá amennyi ellepi és kb fél órát fedő alatt főzöm, főzés közben többször megkavarom, majd zsírjára sütöm. Aki szereti a csípőset tehet bele erős pistát.

 

 

pacal0.jpg

 

 

 

pacal4.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.