Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ketchupos- mézes csirkeszárnyak, rizsgombóccal

2011.11.15

Ketchupos- mézes csirkeszárnyak, rizsgombóccal

 

cs0.jpgEz az étel combokkal is készíthető, de  ha sikerül iazán jó húsos csirkeszárnyakat venni szerintem abból fínomabb, hát nekem most sikerült ilyen husis szárnakra szert tenni.

A szárnyakat alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd kicsit megsózzuk, nem kell erősen sózni, mert a ketchup is tartalmaz sót. . 8-10 db szárnyhoz összekeverünk 2 dl ketchupot 2 kanál mézzel és ebbe beleteszük a szárnykat és 1-2 órát ebben érleljük. Egy tepsit vagy tűzálló edényt kivajazunk és beleteszük a szárnyakat és ráöntjük a mézes ketchupot is.

cs1.jpg

 

Alufóliával letakarjuk és betesszük a sütőbe. Amikor már a húsi puha, levesszük róla a fóliát és 5-10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy megpiruljanak.

 

cs2.jpg

 

Míg a csirke sül és pirul a sütőbe, elkészítjük a rizsgolyót. 1 bögrényi rizst megmosunk és a szokásos módon sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk kicsit hülni.

A kihült rizshez hozzáadunk 1 tojást, 2-3 kanál lisztet, ízesíthetjük ételízesítővel, vagy apróra vágott petrezselyemzölddel. Óvatosan összedolgozzuk, vigyázva, hogy a rizs ne törjön össze, majd vizes kézzel gombócokat formázunk és forró olajban kisütjük. ( nem kell megijedni, nem fog úgy összeállni mint egy szilvásgombóc, de nem fog sütéskor szétesni).

cs3.jpg

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.