Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kapros-tejfölös húsgombócok

2011.11.15

Kapros-tejfölös húsgombócok

Ezt az ételt leginkább tavasszal készítem, amikor a friss, újkáposzta megjeneik a piacon, de most ősszel is kaptam ilyen új káposztát, így hát most is elkészítettem, mert  nagyon fínom étel.

Kell hozzá újkáposzta és 1-2 csomag kapor, attól függ milyen mennyiséget főzünk és ki mennyire szereti kaprosan. ( én imádom a kaprot)

kaprosk2.jpg

A húsgombócokat úgy készítem mint a töltött káposztát. A darált húst fűszerezem sóval, borssal, piros paprikával, ízesítem fokhagymával, vöröshagymával, hozzáadom a megmosott rizst, majd adok hozzá 1 tojást, mert ez jobban összetartja a gombócokat. Az összedolgozott húsból vizes kézzel gombócokat készítek, majd egy fazékban felteszem főni, annyi vízzel ami ellepi.

Amíg fő a gombóc, a káposztát apróra vágom:

kaprosk3.jpg

Ha már majdnem megfőttek a gombócok, akkor hozzáadom,a káposztát, -mivel nagyon gyenge a káposzta nem kell sokáig főzni- és akapor felét apróra vágva. Lassan főzöm, a vizet pótolom, hogy mindent ellepjen.

 

Rántást készítek, felengedem vízzel, csomómentesre keverem és hozzáadok 1 nagy pohár tejfölt, majd azzal is jól elkeverem. Ha megfőtt a gombóc és a káposzta, hozzáadom a tejfölös rántást, már csak addig főzöm míg éppen felfő. Elzárom alatta a tűzhelyt és rászórom a maradék kaprot összeváva. Isteni fínom.

kaprosk4.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.