Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Káposztás sztrapacska

2011.05.08

Káposztás sztrapacska

Ez itt most savanyú káposztával, kolbásszal készült sztrapacska.

trapi1.jpg

 

Fél kiló krumplit lereszelünk és hozzáadunk kb 25 dkg lisztet és 1 tojást, valamint sőt. A liszt mennyisége attól függ, hogy mennyire vizes még a krumpli.

A lisztet mindig fokozatosan adom a lereszelt krumplihoz, így nem fordulhat elő, hogy túl sűrű lenne a tészta, kb nokedli sűrűsségűre keverem, majd sóz vízbe szaggatom és addig főzöm amíg feljön a víz tetejére és még utánna kb 5 percig. A savanyú káposztát (50-60 dkg)kicsavarom és apróra vágom, majd 2-3 kanálk zsíron megpirítom. A kifőtt, jól lecsöpögtetett sztrapacskát beleforgatom.

A házi vagy parasztkolbászt karikára vágva kisütöm, zsírjával kicsit meglocsolom a sztrapacskát majd a kolbászkarikákat a tetejére teszem.

 

trapi1.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.