Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Illatos, omlós csirke csíkok

2010.05.16

 

Illatos, omlós csirkemell csíkok

 

kinai-ill2.jpg

A csirkemellet vékony csíkokra vágom és kínai ötfűszer keverékkel megszórom, ( ha ez nincs otthon akkor csak megszórom sóval és fehér borssal), kicsit állni hagyom, kb 1 órát.

Ha olyan süteményt sütök amibe csak a tojás sárgáját használom fel, akkor a fehérjéket zacskóba teszem és lefagyasztom, hiszen ehhez a finom husihoz csak a tojásfehérjét használom.

2 tojás fehérjét villával felverek és beleteszek 2 evőkanál keményítőt, illetve annyit, hogy palacsintatészta sűrűsségű legyen, és pici sütőport.

A húscsíkokat ebbe forgatom bele és forró olajban kisütöm. Nem kell, hogy vastagon bele legyen mártva a húsi a keményítős tojásba, mert szépen megnő rajta a bunda. Világosra sütni.

Lehet a husikat szeletbe is sütni és kisülve csíkokra vágni. Érdemes kipróbálni, nagyon fínom.

 

kinai-ill1.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.