Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hortobágyi húsos palacsinta

2013.05.26

Hortobágyi húsos palacsinta

hortobagyi4.jpg

70 dkg csirke mellet ledarálunk és pörköltet készítünk belőle, ha kész ráöntünk egy nagy doboz tejfölt, majd felfőzzük a tejföllel.

A szokásos módon palacsintát készítünk, csak kicsit vastagabbra sütjük.

A palacsinták közepére helyezzünk a tejfölös pörköltből, úgy, hogy inkább csak a husi kerüljön rá,a zafftjából kevesebb.hortobagyi2.jpg 

 

Két szélén a közepére behajtjuk a tésztát, mjad betekerjük és tepsibe vagy jénai tálba egymás mellé rakjuk, a tetejére pedig ráöntjük a maradék zafftot.

 

hortobagyi3.jpg

 

Majd amikor a palacsinták tetejére ráöntöttük a zaftot, betesszük a sütőbe sülni. Addig sütjük míg a teteje kicsit pirulni kezd.

 

 

 

hortobagyi5.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.