Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csirkemell szezámos-mézes bundában.

2010.05.16

Csirkemell szezámos-mézes bundában 

Kép

 1 csirkemell, melyet csíkokra vágunk.

A csíkokra vágott csirkemellet bepácolom a következő pácba: pici bors, só, cukor, 1 kanál fehér bor, 1 kanál olaj, ebben pácban hagyom egy éjszakára.

A bundához 1/2 bögre liszt, 1/4 bögre keményítő, kis sütőpor, 1 felvert tojás, 2 kanál olaj, 2/3 bögre víz,  só. Ezeket jól összekeverem és ebbe forgatom bele csirkemell csíkokat, majd forró olajban kisütöm.

A mézes mázhoz szükséges 1/8 bögre méz, 1/4 bögre cukor, 1/8 bögre ketchup, 1 kanál fehér borecet. Ezeket összemelegítjük, és a kisült húsokat beleforgatjuk, majd szezámmaggal megszórjuk.

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.