Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csirke kuglóf

2009.12.29

Csirke kuglóf

Kép

 

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg csirkemell
  • 12 -14 szelet bacon szalonna
  • 12- 14 szelet szalámi
  • 20 dkg trappista sajt
  • 7-8 tojás
  • só, bors,
  • apróra vágott póréhagyma

 

 

Elkészítése:

Nekem szilikonos kuglóf formám van, aminek a belsejét vékonyan kikentem olajjal, ha nem szilikonos a kuglóf forma tegyünk bele sütőpapírt és azt olajozzuk ki.

A forma alját kirakom a bacon szalonna felével, majd erre rakom a felcsíkozott, sózott, borsozott csirkemell felét. A trappista sajtott lereszelem és megszórom az egyharmadával a csirke mellet és szórok rá a póré hagymából is.

Erre jön sorba a szalámi, majd ráütök egyenként 4 tojást úgy, hogy a tojás egyben maradjon. Ezután következik a többi csirke mell, sózva borsozva, majd a reszelt sajt újjabb egyharmada, majd egy sor szalámi.

A maradék reszelt sajtot összekeverem a felvert 3 tojással teszek bele 1-2 kanál tejfölt és az egészet a csirke mellre öntöm, végül a maradék bacon szalonnával beborítom.

A tetejére sütőpapírt teszek, hogy ne égjen meg a teteje. előmelegítet sütőbe teszemés közepes hőfokon kb 1 órát sütöm, ( légkeveréses sütőbe 165 fokon).

Kb 15-20 percel azelőtt, hogy elkészülne leveszem róla a sütőpapírt, hogy szép barnára süljön.

Tányérra borítom és hagyom kihűlni, hidegen szebben szeletelhető, de mikróba vagy sütőbe újra melegíthetjük. nagyon fínom francia salátával, krumpli salátával.

Érdemes kipróbálni, nem csak mutatós de fínom is!

Jó étvágyat hozzá!

Kép

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.