Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bakonyi sertésborda

2010.10.23

Bakonyi sertés borda, galuskával

Kép

Hozzávalók: 5 szelet sertéskaraj, 25 dkg gomba, 1 nagydoboz tejföl, 1 nagy fej hagyma, 1 fél tv paprika, 1 paradicsom, liszt, só, bors, piros paprika, zsír vagy olaj

A karaj szeleteket kissé kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe megforgatjuk. A zsíradékot megmelegítjük és kisütjük benne a hús szeleteket.

A viszamaradt zsíradékban megpároljuk az apróra vágott hagymát és a tv paprikát, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot is.

A gombát megtisztítjuk, megmossuk, felvágjuk majd hozzáadjuk a a hagymás alaphoz, picit megsózzuk, megszórjuk a piros paprikával és kicsit együtt pároljuk míg a gomba is megpárolódik. Ezután visszatesszük bele a hússzeleteket, pici vizet adunk hozzá és addig sütjük, amíg a hús megpuhul.

Ezután hozzáadjuk a tejfölt, azzal felfőzzük, és ha szükséges még sózzuk. Tésztával vagy galuskával tálaljuk.  A galuska receptje a köreteknél található.

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.