Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Baconbe tekert csirkacomb

2010.03.15

Bacon-be tekert csirkacomb, párolt káposztával, krumplival

 Előkészületben:

Kép

 

Hozzávalók:

Bacon szalonna, csirkecomb, savanyú káposzta, krumpli, só, pici olaj.

Elkészítése:

A megmosott csirkecombokat egyenként betekerjük bacon szalonnába, előtte egy kicsit megsózzuk.  A maradék bacon szalonnából 4-5 csíkot félreteszünk ezt rakjuk egy közepes tepsi vagy jénai edény aljára. Pár szeletet pedig felkockázunk, és ezt a felkockázott bacont 1-1 evőkanál olajon kissé megpirítjuk, majd rátesszük a savanyú káposztát (ha nagyon savanyú a káposzta vízzel kicsit átmossuk és kicsavarjuk) és 5-10 percig együtt pirítjuk.

A baconnel kibélelt edénybe egyenletesen elosztjuk a megpirított baconos káposztát, rá tesszük a csirkecombokat, alufóliával letakarjuk és betesszük a sütőbe sülni.

Amikor már puhák a combok a fóliát levesszük róla és megpirítjuk a combokat.

Sós vízben főtt krumplival, vagy krumplipürével tálaljuk.

.....és a végeredmény 

 

Kép