Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hamis libamáj

2011.06.27

Hamis libamáj

Ez az étel lehet egy jó kis reggeli, de akár hidegtálakhoz, majonézes salátákhoz is fínom.

Hozzávalók: 1/2 kg csirkemáj, 10 dkg libazsír, 1 kisdoboz 20 %-os főző tejszín, 3 tojás, só, bors, pici rum aroma, 2 kisebb gerezd fokhagyma.

A májat alaposan megtisztítjuk és ledaráljuk – de késsel is szétkaparhatjuk. A 3 tojást villával kissé felverjük és a többi hozzávalóval összekeverjük, egy teflon vagy szilikon formában öntjük (őzgerinc-, alagút, de kuglófforma is lehet). 220 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.  A teflon forma aljára szoktam sütőpapírt tenni.

 

maj1.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.