Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zserbó

2010.06.13

Zserbó

 Kép 

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg zsír
  • 1 tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • pici só
  • 1 citrom reszelt héjja

 

A hozzávalókat összegyúrjuk, úgy , hogy az élesztőt kevés tejben megfutattjuk. Ha nem áll össze a tészta pici tejjel összegyúrjuk, 3 részre osztjuk.

A diós töltelékhez: 25 dkg dió, 10 dkg kristálycukor, és baracklekvár.

Az első lapot kinyújtjuk, megkenjük baracklekvárral, rászórjuk a cukrozott dió felét, majd rátesszük a következő lapot, azt is megkenjük baracklekvárral, megszórjuk a maradék diós cukorral és rátesszük a harmadik lapot, a tetejét villával megszurkáljuk.

1 órát tepsibe pihentetjük, majd forró sütőbe tesszük.

A tetejére csokimáz kerül. Ezt én mindig Party tortabevonóval oldom meg, amit 1-2 evőkanál olajjal mikróban felolvasztok és a tetejére öntöm.

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.