Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sárgabarackos gombóc

2011.07.26

Sárgabarackos gombóc

 1 kg ó krumplit meghámozunk megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Mikor jó puhára főtt leszűrjük, alaposan megtörjük, gyúródeszkára terítjük és hagyjuk kihűlni. Ha már hideg hozzáadunk egy tojást és annyi lisztet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. A liszt mennyisége a krumplitól függ. Összegyúrjuk és kinyújtjuk, majd négyzet alakúra vágjuk. Közben a sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és minden négyzetre teszünk 1-1 fél vagy negyed barackot, a barack közepére pedig kevéske őrölt fahéjjat.

gomboc1.jpg

 

Ezután behajtjuk a szélét és gombócokat formázunk belőle.     

 

gomboc2.jpg

Egy nagyobb edénybe vizet forralunk és amikor már fő a víz beletesszük a gombócokat, 6-8-at főzzünk ki egyszerre. 2 evőkanál olajon megpirítunk 15 dkg zsemlemorzsát és a gombócokat beleforgatjuk, majd megszórjuk porcukorral.

 

gomboc3.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.