Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rétes

2011.10.18

Rétes

Ez egy egyszerű, nagyon könnyen és gyorsan elkészíthető rétes tészta, és nagyon fínom.A receptet egy kedves nénitől kaptam, örök hála érte.

almasretes1.jpg

3 tojás sárgáját, 2 dl tejfölt, 1 kávéskanál sót, 1 evőkanál cukrot összegyúrunk annyi liszttel,amennyit felvesz majd kinyújtjuk. 12 evőkanál zsírt felolvasztunk és összekeverjük 6 evőkanál liszttel és megvárjuk míg kicsit megdermed, és akkor a kinyújtott tésztára kenjük. Feltekerjük mint a beiglités két vagy három részre vágjuk, majd újra kinyújtjuk és megtöltjük. Én két részre szoktam osztani, így két hosszabb rúd rétesem lesz. A kinyújtott tésztákra különböző töltelékeket tehetünk, lehet káposztás, almás, túrós, meggyes vagy mákos, stb.

almasretes2.jpg

Most almás töltelékkel készítettem, 1,5 kg almát lereszeltem, 3 kanál cukorral megszórtam, és fahéjjal ízesítettem.( aki édesebben szereti tehet rá több cukrot, illetve függ attól is, hogy az alma édeskés vagy inkább savanykás) Kicsit állni hagytam, majd kicsavartam az almát és alma levében megfőztem 1 vanília pudingot, majd amikor a puding sűrűre főtt beletettem a reszelt almát.

Gondolatban a kinyújtott lapokat 3 részre osztottam, az első felére tettem az almás tölteléket és kétszer átfordítottam, a tetejét cukros tejjel sütés előtt megkentem, majd pár helyen villával megszurkáltam, hogy ne repedjen ki a tészta.

almasretes3.jpg

 

                                                                                                                   

 

almasretes3a.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.