Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rafaello szeletke

2011.05.08

Rafaello szeletke

Hozzávalók:

10  tojás, 20 dkg kókusz reszelék, 4 kanál liszt, 1 citrom leve és héja, 50 dkg porcukor, 1 sütőpor, 4 csomag vanílis, 4 dl tej, 1 vanília puding, 15 dkg darált dió, 3 kanál kakaó, 25 dkg margarin.

A mai tojásárak melett nem túl olcsó, de annál fínomabb sütike.

kok3.jpg

Készítünk egy fehér és egy barna tésztát.

A fehér tészta készítése:

5 tojás fehérjét 15 dkg porcukorral fél citrom levével kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy a hab nem törjön össze, hozzáadunk 15 dkg kókuszreszeléket, 2 kanál lisztel  és  1 fél csomag sütőporral elkeverve. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszük és kb 10 percig sütjük. A tészta sütéskor fehér maradjon. Sütés után kiborítjuk és lehúzzuk róla a papírt, kihűtjük. 

A barna tészta készítése:

5 tojás fehérjét 15 dkg porcukorral 1 fél citrom levével kemény habbá verjük, hozzáadunk 15 dkg darált diót melyet elkevertünk a 2 kanál liszttel, 3 kanál kakóval  és a fél csomag sütőporral. Ezt is úgy sütjük mint az előző lapot.

Krém készítése:

10 tojás sárgáját kikeverjük a 4 csomag vanília cukorral és 20 dkg porcukorral majd belereszeljük a citrom héjját. 4 dl tejből és a vaníliás pudingból valamint a cukros tojásásrgájából kemény krémet főzünk, ha kihült hozzákeverünk 25 dkg margarint.

A süti összeállítása: 

Alulra kerül a fehér lap, erre rákenjük a krém felét, majd a barna lap, végül a krém másik fele a tetjére amit megszórunk kókuszreszelékkel, 2-3 órát pihentetjük hideg helyen.

kok2.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.