Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mézes zserbó

2011.01.16

Mézes zserbó

Hozzávalók a tésztához:

  • 15 dkg kristálycukorKép
  • 2 kanál méz
  • 0,5 dl tej
  • 1 kis kanál kakaópor
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 1 tojás
  • 45-50 dkg liszt
  • 1 kávéskanál szódabikabóna

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 2 vanília puding
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 20 dkg porcukor

Baracklekvár, 1 Party tortabevonó

A tésztához valókat a liszt és szódabikabóna nélkül tűzálló tálba tesszük majd vízgőz fölött kb 15 perc alatt kicsit sűrű, enyhén karamell színű masszává főzzük.

A tűzről levéve összegyúrjuk a szódabikabónával elkevert liszttel és 4 részre osztjuk.

Enyhén lisztezett gyúrólapon egyenként kb 23x30 cm lapokká nyújtjuk.Előmelegített sütőben, a megolajozott tepsi hátoldalán kb 5 percig sütjük.

A krémhez a tejben megfőzzük a pudingokat, a vajat a porcukorral kikavarjuk és végül ha kihűlt a főzött krém a kettőt egybe keverjük.

Az alsó lapra kenjük a krém felét, erre rátesszük a következő lapot, amit megkenünk baracklekvárral, erre jön a harmadik lap, arra a maradék krém és végűl a negyedik lap.

A tetejére csokimáz kerül. Ehhez 1 Party tortabevonót 2 kanál oljjal mikróban alacsony fokozaton feloszvasztok majd a süti tetejére öntöm és késsel elsimítom.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.