Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Málnás kekszes

2011.07.25

Málnás kekszes

 

malnas1.jpg

3  csomag négyzet alakú háztartási keksz, 1 nagy vödrös 20 %-os tejföl, 50 dkg málna, 20 dkg porcukor, 1 csomag gyümölcskocsonya.

A porcukrot belekeverjük a tejfölbe, a málnából 40 dkg botmixerrel pürésítünk és azt is a cukros tejfölhöz adjuk. Egy négyzetalakú tepsit kibélelünk folpakkal majd egy sor kekszet rakunk bele, ezt  befedjüka tejfölös krémmel, majd ismét keksz és ismét krém.

malnas0.jpg

 

 

Addig ismételjük míg a hozzávalók tartanak. A tetejére kekszet tettem, amire rátettem a maradék málnát, végül az egészet leöntöttem a tortazselével, amit a tasakon leírtak szerint elkészítettem és kihűtve tettem a sütire. Célszerű előző nap elkészíteni, hogy a keksz megpuhuljon. Hűtőszekrényben tettem egy éjszakára. Készíthetjük eperrel, barackkal, áfonyával is.

malnas2.jpg

Másnap szépen szeletelhető, és ami az előnye, hogy nem kell sütni, és nyári melegben ez sem utolsó szempont.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.