Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Máglyarakás

2013.02.09

Máglyarakás

 

mag5.jpg

Hozzávalók:

  • kb.5- 6 alma
  • 1 kávés kanál őrölt fahéj
  • 15 dkg margarin
  • 8 kifli (tömörebb, nem a felfújt változat)
  • 8 dl tej
  • 4 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. van. cukor, 1 citrom reszelt héjja
  • baracklekvár
  • 2 evőkanál kristálycukor


Az almákat megmossuk, vékonyan felszeleteljük, a fahéjjal megszórjuk és 5 dkg margarinon megpároljuk.
A kifliket karikára vágjuk és egy tálba tesszük.
A tejet felforraljuk, a tojások sárgáját a porcukorral, a vaniliás cukorral és a margarinnal összekeverjük, a forró tejbe belekeverjük, belereszeljük a citrom héjját és rálocsoljuk a kiflire.
Egy kerek tortát formát kikenünk margarinnal, zsemlemorzsával meghintjük, majd a kifli felét belerakjuk, rárakjuk a megpárolt almákat és a maradék kiflivel beborítjuk.
Baracklekvárt kevés vízzel elkeverünk, ezzel megkenjük a tetejét,sütőben 180 fokon kb 30 percig sütjükmíg a kifli a tetején pirulni kezd
.

mag1.jpg


A tojásfehérjéket a kristálycukorral habbá verjük, belekeverünk kb. 2 ek. lekvárt, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, és rákenjük a félig megsült kiflire és visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab kicsit rászáradjon.

 

mag2.jpg

Nagyon fínom kis édesség, aki édesebben szereti több cukrot is tehet bele.


.

 

mag6.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.