Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Krémes almás

2010.10.23
Almás krémes
Hozzávalók:
A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 12 dkg zsír
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál tejföl
A krémhez:
  • 2 tojás
  • 6 dl tej
  • 2 vaníliapuding
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin , kis rum aroma
A töltelékhez:
  • 1,5 kg alma
  • 2 evőkanál vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanálnyi fahéj

A tészta alapanyagait összegyúrom, majd három részre osztom, és 3 vékony lapot sütök belőle, óvatosan mert könnyen törik.

 A pudingporhoz keverek 2 evőkanál cukrot, fokozatosan hozzáadom a tejet, és sűrűre főzöm, és belekeverem a tojásokat is  A krémet hűlni hagyom.

 Az almát lereszelem, és vajon addig párolom, amíg elfő a leve, majd ízesítem cukorral, fahéjjal. A krémhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Amikor mindegyik alkotórész kihűlt, egy tésztalapot visszateszek a tepsibe, rákenem az almát ráteszem a másik lapot, rákenem a krémet és befedem az utolsó lappal,majd a felső lapot meleg tejjel megkenem, így hamarabb megpuhul a teteje. 

Egy napig állni hagyom, hogy megpuhuljon. Tálalás előtt négyszögletesre szeletelem.

Kép

 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.