Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiflik

2012.03.11

 Kifli, amely édesen és sósan is kiváló, és még fagyasztható is!

 

 

 

k12.jpg

 

k8.jpg

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók a tésztához : 70 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl olaj, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 kanál cukor.

Hozzávalók a töltelékhez:

édes: 25 dkg rama, 25 dkg porcukor

sós: 25 dkg rama, 1 evőkanál só

Az élesztőt 1kanál cukorral folyósra keverem, majd hozzáadom a langyos tejet, és 1 kanál lisztet. Egy nagyobb tálban beleöntöm a lisztet, majd a közepébe egy kis gödröcskét csinálok, és ide öntöm a többi hozzávalót, végül a habosra felfutott élesztőt és a tésztát összedolgozom. letakrom és meleg helyen kelesztem.

Ha jól megkelt gyúrótáblára öntöm és és 8 kis részre osztom.

k0.jpg

k1.jpg 

 

Kicsit hagyom kelni, addig elkészítem a tölteléket, Sós esetén összekeverem a sót és ramát, édes esetén a porcukrot és a ramát. Majd egy kerek kis lappá nyújtom a gombócokat. 1 gombócot kinyújtok rákenem a krém 1/4-ed részét, édes esetén a porcukros vajat, majd arra darált diót, vagy kakaót, vagy fahéjat szórok, sós esetén a sós vajat, és reszelt sajtot szórok rá, általában trapistát de nagyon jó füstölt sajttal is,arra ráteszem a második kinyújtott lapot, kicsit lenyomkodom és  nyolc cikkre vágom, majd kifli formára tekerem.

k3.jpg

k4.jpg

Tepsibe rakom és a tetejüket lekenem tojássárgájával amihez pici tejet is adok, a sósakra reszelt sajtot szórok.

k5.jpg

k6.jpg

 

A tepsibe még kb 10 percig kelni hagyom majd előmelegített sütőben sütöm. Amikor kihült tökéletesen fagyasztható,-persze ha marad belőle- szobahömérsékleten kb 2 óra alatt kiolvad és akkor is nagyon fínom.

 

k7.jpg

k10.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.