Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Diós kocka

2010.10.23

Diós kocka

Hozzávalók a tésztához: 25 dkg porcukor, 5 dkg margarin, 4 tojás sárgája, 2 kanál víz, ezeket jól kikavarjuk, majd hozzáadunk 1 csomag sütőport, 20 dkg lisztet, 1 evőkanál diót végül óvatosan beleforgatjuk a 4 tojásfehérje felvert habját.

Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőbe sütjük.

A krémhez: 3 dl tejből, 4 kanál liszttel, 1 vanília cukorral és 10 dkg darált dióval sűrű krémet főzünk, állandóan kavargatva, majd kihűtjük. 20 dkg vajat kikavarunk 20 dkg porcukorral és ha kihült a főzött krém a kettőt összedolgozzuk, majd belereszeljük 1 citrom héjját.

A krémet rákenjük a kihült tésztára majd megszórjuk darált dióval és pirított mandula forgáccsal ( a mandulát tepsibe teszem és sütőbe pár percig pirítom, vigyázzunk mert gyorsan megég).

 

Kép

Kockákra vágjuk. Fínom diós sütike.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.