Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Almás omlós

2010.10.23

Almás, omlós pite

 

alm1.jpg

50 dkg lisztethez hozzáadunk 1 csomag sütőport, 3-4 kanál kristálycukrot, pici sót,  majd 25 dkg margarinnal alaposan összedolgozzuk, hozzáadunk 1 tojást és 1 tojás sárgáját és 1dl tejszint és ezekkel is alaposan összegyúrjuk. Két cipóra osztjuk.

Az egyik cipót kinyújtjuk, tepsibe tesszük és megszórjuk zsemlemorzsával vagy lehet rászórni még darált diót is.

1,5 kg almát alaposan megmossunk és lereszelünk, ha savanyú az alma adhatunk hozzá 5-10 dkg cukrot, picit állni hagyjuk majd a levét kicsavarjuk, ez legalább 3 dl lé legyen, ha nincs annyi öntök hozzá vizet. A kicsavart lében 1 csomag vanília pudingot megfőzök, teszek bele fahéjjat, azzal is összekeverem majd beleteszem a kinyomkodott almát, és a tésztára teszem, maj ráteszem a másik kinyújtott tésztát, amit megkenek a megmaradt tojásfehérjével, majd megszurkálom villával.

 

alm2.jpg

Sütés után a tetjére porcukrot teszek. 

 

alm3.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.