Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alma rózsa

2013.02.10

 

Alma rózsa

 

 

almas4.jpg

 

A leveles tészta felhasználásának lehetősége szinte végtelen. Ezt a felhasználási módot a facebookon láttam, már nem emlékszem kitől származik, de én saját ízlésem szerint kicsit változtattam rajta.

A tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Az almákat megmossuk, majd héjjával együtt vékony szeleteket vágunk belőle. Kétfajta almám volt itthon így két pirosat és egy zöld almát használtam.

Egy lábasban 3 evőkanál cukrot 2 dl vízzel, 1 kávéskanál fahéjjal és fél citrom levével felfőztem, amikor felforrt beletettem az almát és egy percig főztem benne, hogy az alma szeletek kissé megpuhuljanak, majd tálcára szedtem és kihűtöttem.

alma1.jpg

 

Míg hűlt az alma kinyújtottam vékonyra a tésztát, 10 dkg darált dióhoz adtam 2 evőkanál porcukrot, 1 citrom reszelt héjját. 1 tojást ketté választottam, a fehérjét villával felvertem és megkentem vele a tésztát, majd egyenletesen ráterítettem a diót. A tésztát derelyevágóval kb. 2 cm széles csíkokra vágtam.

 

 

 Jobbról balra haladva a csíkokra raktam az alma szeleteket, hogy kissé fedje egymást és csiga formára tekertem,az alján a tésztát kicsit összecsíptem. A csíkok végénél tojássárgával lekentem a tésztát, hogy egymáshoz ragadjon, majd az oldalát is lekentem a tojás sárgájával.

almas2.jpg

Tepsibe raktam és előmelegített sütőbe sütöttem. Íme sütés előtt:

 

alma2.jpg

 

 

...és sütés után:

 

almas3.jpg

Így leírva kicsit macerásnak tűnik, de egyáltalán nem az, tovább tartott leírni, mint megcsinálni.

Nagyon fínom így együtt az alma, citrom,dió, fahéj és sokoldalú tészta.  

 

a1.jpg

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.